Staj

MARMARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMER MESLEK YÜKSEKOKULU

HUKUK BÖLÜMÜ - CEZA İNFAZ VE GÜVENLİK HİZMETLERİ PROGRAMI

STAJ UYGULAMASINA YÖNELİK BİLGİLER

 

STAJ HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Staj, Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programında öğrenim gören öğrencilerin, öğrenim süresi içinde kazandıkları teorik bilgi ve deneyimlerini pekiştirmek ve iş hayatını tanıyabilmeleri için öngörülen bir mesleki uygulamadır.

Hukuk Bölümü Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programında ön lisans düzeyinde öğrenim gören öğrenciler zorunlu stajlarını, müfredatta 2. sınıf 4. yarıyılda yer almasına rağmen 1. sınıfın yaz döneminde 30 işgünü olarak gerçekleştirmektedirler. Staj, mezuniyet için zorunlu bir uygulamadır ve bu nedenle staj yapmayan öğrencinin mezun olması mümkün değildir.

Zorunlu stajların başvuruları, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi kapsamında Kariyer Kapısı üzerinden öğrencilerimizin kendisi tarafından gerçekleştirilmektedir. Başvuru ve başvuru sürecini takip hususunda sorumluluk, tamamen öğrencilerimizin kendisine aittir. Bu hususta bölümümüzün bir sorumluluğu bulunmamaktadır. Bölümümüzün sorumluluğu, staja kabul edilme aşamasından sonra ilgili belgelerin öğrenciye teslimi ve sigorta girişinin yapılması ile sınırlıdır.

Staj başvurusu ve süreç hakkında detaylı bilgi için https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ulusalstajprogrami sitesinin incelenmesi gerekmektedir. Ayrıca yönergede stajla ilgili tüm bilgiler mevcuttur ve tüm stajyerler bu yönerge doğrultusunda stajlarını gerçekleştirmelidir.

Ulusal Staj Programı 2023 Uygulama Yönergesine https://kkv2api.cbiko.gov.tr/general/getsources/yonerge_usp_2023.pdf  linkinden erişebilirsiniz.

Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı öğrencileri stajlarını, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki Açık ve Kapalı Ceza İnfaz Kurumları ile Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde yapabilirler. Bu kurumlar haricinde diğer kurumlarda yapılan stajlar, bölümümüzce geçerli sayılmamaktadır.

STAJIN AMACI

Stajın amacı, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programından mezun olacak öğrencilerin mezun olacakları programla ilgili iş alanlarını tanımları, teorik eğitimlerini uygulama ile pekiştirmelerini sağlamaktır. Öğrencilerin işyeri ortamlarına kısa sürede uyum sağlayabilmeleri için staj süresince, stajlarını gerçekleştirdikleri kurumlarda yapılan işlerle ilgili mümkün olduğunca bilgi edinmeleri ve bu işlerle ilgili tecrübe edinmeleri gerekmektedir.

STAJ BAŞVURUSUNDAN SONRA ÜNİVERSİTEMİZE TESLİM EDİLECEK BELGELER

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi kapsamında Kariyer Kapısı üzerinden öğrencilerimizin kendisi tarafından yapılan başvuru sonrasında, ilgili birim üzerinden başvuru kabul edildikten sonra, Hukuk Bölümü Staj Komisyonuna web sitesinde duyuru yapılan tarihler aralığında iki adet belge teslim edilmesi gerekmektedir.

Bu belgeler;

1- Dilekçe  Staj Dilekçesi

2- Kariyer Kapısı üzerinden alınan ve stajın kabul edildiğini belirten ekran görüntüsü çıktısı

Bu iki belge staj komisyonuna teslim edildikten sonra, belgeler staj komisyonu tarafından değerlendirilerek ilgili birime sunulur ve öğrencilerimize verilmek üzere iki belge hazırlanır. Bu belgelerden biri, staj yapılmasının uygun olduğuna dair belge ve diğeri de staja ilişkin sigorta girişinin üniversitemiz tarafından yapılacağına ilişkin belgedir. Öğrencilerimiz bu iki belgeyi staj yapacakları yere teslim ederek, stajlarını başlatabilirler. Kurumumuz tarafından belitilen iki belge dışında herhangi bir belge verilmemektedir. Staj ücretleri ve diğer hususlar, staj yapılan kurumların sorumluluğundadır. Tüm detaylar için yönergeyi inceleyebilir veya staj yapacağınız kurum ile iletişime geçebilirsiniz.

STAJ BİTİMİ SONRASINDA DOSYA TESLİMİ VE BELGELER

Öğrenciler staj bitiminde staj dosyalarını, içindeki formlar eksiksiz olmak şartıyla, belirlenen tarihler arasında staj komisyonuna teslim etmek zorundadırlar. İlan edilen tarihten sonra dosya kabul edilmemektedir.

Öğrencilerin teslim ettikleri dosya içerisinde bulunması gereken belgeler sırasıyla şunlardır:

1- İşyeri Değerlendirme Formu (Form 1, kapalı zarf içinde işyeri yetkilisinin imzası ile verilecektir)  Form 1

2- Günlük Devam ve Çalışma Çizelgesi (Form 2, bu çizelgeden çalışma günü kadar fotokopi çoğaltılarak her gün için yapılan işler tek tek yazılacaktır. Bu formun altında ilgili amirin hem ıslak imzası hem de mühür/kaşesi bulunmalıdır)  Form 2

3- Staj Komisyonu Değerlendirme Formu (Form 3, Öğrencinin adı-soyadı, okul numarası, bölüm/program bilgileri ve öğretim türü yazılmalıdır) Form 3

** Tüm evrakların mavi tükenmez kalem ile doldurulması ve ıslak imzalı olması gerekmektedir.

STAJ KOMİSYONU

Öğr. Gör. Çiğdem ADAR ÖZDEMİR   cigdem.adar@marmara.edu.tr

Öğr. Gör. Kürşat YILMAZ   kursat.yilmaz@marmara.edu.tr

 


Bu sayfa Hukuk tarafından en son 24.02.2025 22:34:03 tarihinde güncellenmiştir.

Hukuk

HIZLI ERİŞİM