Program Tanımları
Kuruluş
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü ile Üniversitemiz arasında imzalanan protokol doğrultusunda, Ceza İnfaz Kurumu çalışanlarının bilgi ve becerilerini artırarak kendilerini yenilemeleri için 2017 yılında Hukuk Bölümü Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programı açılmıştır.
Kazanılan Derece
Önlisans
Kabul ve Kayıt Koşulları
ÖSYM tarafından yapılan sınav sonuçlarına göre (TYT puan türünde) yerleştirme yapılmaktadır.
Önceki Öğrenmenin (formal, in-formal, non-formal) Tanınması Hakkında Kurallar
Yatay geçiş yapan öğrencilerin daha önce okudukları üniversitelerinde almış oldukları derslerinden kredi ve içerik yönünden aynı olan derslerine muafiyet yapılır.
Yeterlilik Koşulları ve Kuralları
ÖSYM Sonuçlarına göre.
Program Profili
Programın amacı, Ceza İnfaz Kurumları ile Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde istihdam edilecek infaz koruma memurlarını yetiştirmek ve bu alanda nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılamaktır. Bu amaçla yola çıkan Yüksekokulumuz program kapsamında öğrencilerine; Devlet Teşkilatı ve Bakanlık Teşkilatı Yapısı, Ceza İnfaz Kurumu Yönetimi, Hukukun Temel Kavramları, Denetimli Serbestlik, Klavye Eğitimi, Büro yönetimi ve Organizasyon, Ekip Çalışması, Adli Yazışma ve Doküman Yönetimi gibi dersleri vermektedir. Ayrıca sunulan zorunlu staj olanağı ile teorik olarak verilen derslerin pratiğe dönüştürülmesi suretiyle öğrencimizin mesleğe giriş öncesinde tecrübe edinmesi hedeflenmektedir.
Mezunların İstihdam Profilleri (örneklerle)
Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri Programını bitiren öğrenciler, infaz ve güvenlik hizmetleri alanında önlisans derecesi ile “Meslek Elemanı” unvanı alırlar ve Ceza İnfaz Kurumları ile Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde istihdam edilirler.
Üst Derece Programlarına Geçiş
Program öğrencileri Açık Öğretim Fakültesine sınavsız geçiş yaparak veya ÖSYM’nin gerçekleştirdiği DGS sınavında başarılı olarak, lisans bölümlerine tamamlayabilirler. Dikey geçiş alanları; Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Kamu Yönetimi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi vb. bölümler olabilir.
Sınavlar, Ölçme ve Değerlendirme
Öğrencilere, kayıtlı oldukları her ders için harf notlarından ve/veya simgelerden biri, dersin öğretim elemanı tarafından verilir. Yazılı / Test Ara Sınavı (vize sınavı) yapılmaktadır. Vize sınavının geçme notuna etkisi %40 olmaktadır. Yazılı / Test Yıl Sonu Sınavı (final sınavı) yapılmaktadır. Final sınavının geçme notuna etkisi %60 olmaktadır. Final sınavından başarısız olan öğrenciler için bütünleme sınavı yapılmaktadır. Bütünleme sınavının geçme notuna etkisi %60 olmaktadır. Final veya bütünleme sınavlarından minimum 50 puan alınması gerekmektedir.
Mezuniyet Koşulları
Bu programda öğrenim gören öğrencilerin, mezun olabilmek için 4.00 üzerinden en az 2.00 Genel Not Ortalamasına (GANO) sahip olmaları ve öğretim programlarında öngörülen tüm derslerden en az 2.00 notu alarak başarılı olmaları gerekmektedir. Mezuniyet için kazanılması gereken minimum AKTS 128’dir. Öğrencilerin aynı zamanda zorunlu stajlarını belirtilen sürede ve özellikte tamamlamaları gerekmektedir.
Çalışma Şekli (Tam Zamanlı, E-Öğrenme )
0
Adres ve İletişim Bilgileri (Program Başkanı, AKTS/DS Koordinatörü)
Bölüm Başkanı Vekili: Doç. Dr. Nizamülmülk Güneş
Adres: Marmara Üniversitesi Mehmet Genç Külliyesi 2 ve 3. Bloklar/ Orhantepe Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı, No: 21 Dragos, 34865 Kartal/İstanbul
Telefon: 0216 777 45 00 (Santral-Fax) / 0216 777 45 01 (Santral-Fax)
Web Sayfası: http://sbmyo.marmara.edu.tr
E-posta: sbmyo@marmara.edu.tr
Bölüm Olanakları
Dersler, Dragos Yerleşkesi Mehmet Genç Külliyesi’nde yer alan dersliklerde ve amfilerde yapılmaktadır. Ayrıca okulumuzda tam donanımlı bilgisayar laboratuvarı bulunmakta olup, öğrenciler projeksiyon cihazını da sunum için kullanabilme olanağına sahiptir.
Müfredat
Bu sayfa Hukuk tarafından en son 06.02.2025 20:05:17 tarihinde güncellenmiştir.